سندروم درد میوفیشیال ( تریگر پوینت )

مقدمه

سندروم درد میوفیشیال ( تریگر پوینت ) یک ناهنجاری مزمن ودردناک است. در این بیماری فشار آوردن به نقاط حساس ماهیچه ها باعث درد میشود و در بعضی مواقع این درد در مکان های نا مرتبط ظاهر میشود.

این سندروم بعد از انقباضات مکرر ماهیچه ها به وجود می آید. این انقباضات میتوانند بر اثر تکرار حرکات حین انجام کار یا تفریحات مختلف یا حتی فشار های ماهیچه ای ناشی از استرس به وجود آیند.

در حالی که تقریبا همه افراد درد فشار ماهیچه ای را تجربه کرده اند اما ناراحتی ناشی از سندروم درد میوفاشیال ماندگارتر یا دردناکتر است . گزینه های درمانی فیزیوتراپی و تزریق دارویی میباشند. مسکن ها و استراحت نیز به بهبود بیماری کمک میکنند.

علائم

علائم سندروم درد میوفاشیال شامل موارد زیر میشود:

درد شدید در ماهیچه ها

دردی طولانی تر و بدتر میشود

گره در ماهیچه

ناتوانی در خوابیدن در زمان درد

زمان ملاقات با پزشک

اگر دردی را تجربه میکنید که از بین نمیرود حتما با پزشک مشورت کنید. تقریبا تمام افراد درد ماهیچه را گهگاهی تجربه میکنند. ولی اگر درد شما بعد از استراحت و ماساژ از بین نرفت حتما با یک پزشک ملاقات کنید.

دلایل ابتلا

نواحی حساس از فیبرهای ماهیچه ای منقبض شده میتوانند بعد از استفاده بیش از حد یا صدمه دیدن به نقاط ماشه ای تبدیل شوند. این نواحی میتوانند به کشیدگی و درد در ماهیچه منجر شوند. زمانی که درد ادامه داشت و بدتر شد پزشکان آن را سندروم درد میوفیشیال مینامند.

عوامل افزایش دهنده شانس ابتلا

سندروم درد میوفیشیال با عوامل محرک مانند انقباض ماهیچه به وجود می آید. عواملی که ممکن است شانس ابتلا به این بیماری را افزایش دهند:

مصدومیت ماهیچه ای. یک مصدومیت حاد ماهیچه ای یا فشار مکرر بر ماهیچه ممکن است به تشکیل نقاط ماشه ای منجر شود. استفاده بیش از حد و یا غیر اصولی نیز شانس ابتلا را بیشتر میکند.

اضطراب و استرس. افرادی که به طور مداوم استرس و اضطراب را تجربه میکنند شانس بیشتری برای تشکیل نقاط ماشه ای در ماهیچه شان را دارند. یک تئوری این است که این افراد ماهیچه های خود را بیشتر از افراد عادی منقبض میکنند که باعث کشیدگی مداوم در ماهیچه ها و تشکیل نقاط ماشه ای میشود.

عوارض

مشکلات خواب. نشانه ها و علائم سندروم در میوفیشیال خوابیدن را سخت و پیدا کردن حالت راحت برای خوابیدن را مشکل میکنند. اگر در خواب حرکت کنید ممکن است باعث تحریک نقطه ماشه ای و از خواب بیدار شوید.

فیبرومیالژیا. برخی تحقیقات نشان می دهد که سندرم درد میوفاشیال ممکن است در برخی افراد به فیبرومیالژیا تبدیل شود. فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن است که درد گسترده ای دارد. اعتقاد بر این است که مغز افراد مبتلا به فیبرومیالژیا با گذشت زمان نسبت به علائم درد حساس تر می شود. برخی از پزشکان معتقدند سندرم درد میوفاشیال ممکن است در شروع این روند نقش داشته باشد.

این مقاله هم می تواند برای شما جالب باشد  درمان بیرون زدگی دیسک کمر

تشخیص

حین معاینه ممکن است پزشک با انگشت به ناحیه دردناک فشار بیاورد تا ناحیه حساس را پیدا کند. روش های مختلف فشار آوردن به نقاط ماشه ای میتواند جوابهای مختلفی از طرف بدن را شامل شود. برای مثال ممکن است که انقباض عضله را تجربه کنید.

درد ماهیچه دلایل زیادی دارد. پزشک به شما پیشنهاد میکند که آزمایشات و درمان های مختلفی را انجام دهید تا دلایل احتمالی دیگر درد را حذف کند.

درمان

درمان سندروم درد میوفیشیال معمولا شامل درمان دارویی تزریق در نقاط ماشه ای و فیزیوتراپی میشود. شواهد قطعی وجود ندارد که درمان های مختلف را بر دیگری ارجع بداند ولی ورزش نقش مهمی را در برنامه درمانی ایفا میکند. برای درمان های مختلف با پزشک خود مشورت کنید. زیرا ممکن است به بیش از یک درمان برای رهایی از درد نیاز داشته باشید.

دارو

مسکن ها. مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم ممکن است به بعضی افراد کمک کند. پزشک ممکن است مسکن های قوی تری را تجویز کند. بعضی از این مسکن ها به صورت برچسب وجود دارند که آنها را روی پوست میچسبانند.

داروهای ضد افسردگی. انواع مختلفی از داروهای ضد افسردگی میتوانند به کاهش درد کمک کنند. برای بعضی افراد مبتلا به سندروم درد میوفیشیال آمیتریپتیلین به کاهش درد و بهبود خواب کمک میکند.

آرامبخش. کلونازپام به درمان اضطراب و کم خوابی ناشی از سندروم درد میوفیشیال کمک میکند. ولی باید با دقت مصرف شود زیرا به خواب آلودگی فرد یا اعتیاد به این دارو منجر شود.

کار درمانی

فیزیوتراپ میتواند بر اساس نشانه ها وعلائم بیماری برنامه دقیق برای کاهش درد تنظیم کند. حرکات فیزیوتراپی که میتوانند به درمان سندروم درد میوفیشیال کمک کنند :

حرکات کششی. فیزیوتراپ با کمک حرکات کششی آرام ماهیچه درگیر را التیام می بخشد. اگر هنگام انجام این حرکات درد نقاط ماشه ای را احساس کردید فیزیوترتپ ممکن است با زدن اسپری بی حسی روی پوست آن قسمت را بی حس کند.

تمرینات حالت بدنی. بهبود حالت بدنی میتواند به درمان سندروم درد میوفیشیال کمک کند بخصوص در ناحیه گردن. ورزش هایی که ماهیچه های اطراف نقطه ماشه ای را قوی میکنند به جلوگیری از استفاده بیش از حد هر یک ماهیچه کمک میکنند.

ماساژ. فیزیوتراپ ماهیچه درگیر را ماساژ میدهد. او ممکن است از ضربات دستی طولانی در امتداد ماهیچه شما استفاده کند یا برای از بین بردن تنش به مناطق خاصی از ماهیچه فشار وارد کند.

گرما. گرم کردن ناحیه دردناک به وسیله کیسه آب داغ یا حمام با آب گرم میتواند به کاهش درد و فشار وارد بر ماهیچه کمک کند.

امواج فراصوت. در این فرآیند با استفاده از امواج صوتی گردش خون و گرما را افزایش میدهند که به بهبود سندروم درد میوفیشیال در ماهیچه کمک میکند.

تزریق                                                                                        

تزریق بی حسی یا استروئید درون نقاط ماشه ای میتواند به کاهش درد کمک کند.  در بعضی افراد فقط وارد کردن سوزن درون نقطه ماشه ای باعث از بین بردن انقباض ماهیچه میشود. نیدلینگ خشک  تکنیکی است که با وارد کردن تعدادی سوزن در اطراف و درون نقطه ماشه ای انجام میشود. طب سوزنی نیز در درمان بعضی موارد سندروم درد میوفیشیال موثر است.

این مقاله هم می تواند برای شما جالب باشد  دیسک کمر و روش های جدید درمان دیسک کمر

سبک زندگی و درمان خانگی

اگر به سندروم درد میوفیشیال مبتلا هستید حتما از خودتان مراقبت کنید. اقدامات خود مراقبتی بدن شما را سالم نگه میدارد و کنار آمدن با درد را راحتتر میکند. موارد زیر را امتحان کنید:

ورزش. ورزش های آرام برای کمک به تسکین درد بهتر هستند. تا جایی که درد اجازه میدهد تمرینات را انجام دهید. برای اطلاع از ورزش های مناسب با متخصص طب فیزیکی مشورت کنید.

استراحت. اگر عصبی و نگران هستید درد بیشتری را تجربه میکنید. راهی برای استراحت پیدا کنید. مدیتیشن یا صحبت با دوستان یا مطالعه میتواند به کاهش استرس و در نتیجه به کاهش درد کمک کند.

از بدن خود مراقبت کنید. از غذا های سالم و میوه و سبزیجات زیاد استفاده کنید. به مقدار کافی بخوابید تا با سرحال از خواب بیدار شوید. از بدن خود مراقبت کنید تا انرژی خود را برای تسکین درد استفاده کنید.

 

سندروم درد میوفیشیال علائم مشابه با چندین بیماری دیگر را دارد بنابراین حتما با پزشک برای درمان ملاقات کنید.

 

کار هایی که میتوانید انجام دهید

برای ملاقات با پزشک متخصص و استفاده بهتر از زمان از قبل این اقدامات را انجام دهید:

از اقدامات قبل از جلسه آگاهی کامل داشته باشید. در زمان گرفتن نوبت حتما سوال کنید آیا کاری لازم است که انجام دهید تا برای ارزیابی آماده شوید.

تمام علائمی که تجربه کردید را یادداشت کنید. حتی علائمی که فکر میکنید به بیماریتان ربطی ندارند.

یک لیست از اطلاعات پزشکی خود تهیه کنید. شامل هر بیماری که درمان شده اید همچنین تمامی داروها  ویتامین ها و مکمل هایی که مصرف میکنید.

سوالاتی که از پزشک خود دارید را یادداشت کنید. همچنین یک دفترچه و خودکار همراه خود داشته باشید تا اطلاعاتی که پزشک در اختیارتان میگذارد را بنویسید.

سوالات مرتبط با سندروم درد میوفیشیال که میتوانید از پزشک خود بپرسید

علت علائم های من چیست؟

آیا بیماری من موقتی است؟

آیا به درمان خاصی احتیاج دارم؟

سوالاتی که ممکن است پزشک از شما بپرسد

چه علائمی از بیماری را تجربه میکنید؟

در کدام ناحیه بیشترین میزان درد را تجربه میکنید؟

چه مدت است که این علائم را تجربه میکید؟

چه چیزهایی علائم شما را بهتر میکنند؟

چه چیز هایی علائم شما را بدتر میکنند؟

آیا زمان خاصی از روز وجود دارد که علائم بیماری شما بدتر میشوند؟

آیا فعالیت خاصی را در زمان کار یا سرگرمی خود انجام میدهید؟

آیا اخیرا دچار مصدومیتی شده اید؟

آیا درد شما فعالیت های شما را محدود کرده است؟

برای دریافت نوبت اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *